Här använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Elektriker, data tekniker och automationstekniker i Stockholm

Motorstyrning

Motorstyrningar kan spara mycket pengar genom att optimera motordrifter för bästa effekt och minskat slitage. Ännu idag finner vi pumpar och fläktar med direktdrift, utan någon som helst styrning.

Genom exempelvis frekvensstyrning kan man optimera motordrifter i förhållande till behovet och följa de svängningar som inträffar i systemet. Med någon form av avläsning av det man ska justera eller reglera med motorn, som luftmiljön i ett garage, så styrs motorns inkoppling och varvtal utifrån vad till exempel en CO2-givare som anger luftkvalité i garaget. Motorn kommer då att starta när miljön överstiger de CO2-värden som man har satt som ett gränsvärde.  Med rätt styrning startar motorn upp långsamt för att sedan succesivt öka varvtalet tills att luften i garaget har nått accepterat miljövärde. Därefter sänks varvtalet i motorn långsamt kanske ända ned till stillastående beroende på värdet från CO2-givaren i garaget. Vi har med framgång installerat frekvensdrift på flertalet ställen däribland garagefläktarna i globen garaget.

Resultatet av att styra en motor blir:

  • Eliminering av kraftiga strömspikar vid start som kan störa elnätet.
  • Minimerad drift av motorn vilket självklart innebär mindre antal drifttimmar per år medförande minskat slitage och ökad livslängd på motorn.
  • Betydligt lägre effekt/energiförbrukning.

Det går att behovsstyra de flesta motordrifter utifrån behov. Vanliga exempel är motorer som ingår i pumpar, fläktar rulltrappor, karuselldörrar etc.

Vardagen med oss

Sociala länkar:

   

Ring oss:

08 794 00 35

eller skicka epost:

info@elektrounion.se

  

Elektrounion AB Värmdövägen 247, 131 42 Nacka | Telefon vxl: 08-794 00 35 | E-post: info@elektrounion.se | Org.nr.: 556124-8963 | Copyright © All rights reserved Elektrounion AB
Dela gärna information från hemsidan bara källan anges! | All annan kopiering, bilder som text, är däremot inte tillåten utan Elektrounions skriftliga medgivande.